Nem értem, 15 fokban miért nem lehetnek télikabátban a gimnazisták?
2022. december 18. írta: Judit.P

Nem értem, 15 fokban miért nem lehetnek télikabátban a gimnazisták?

Mást sem értek. Vajon miért nem ellenőriztették nyáron a fűtési rendszert? Nem volt pénz? Nem volt idő? Na ne… idő volt, elég későn kezdődött a fűtési szezon.

15 fokban az utcán bélelt, vastag blézert húzok a kardigán fölé, vagy átmeneti kabátot, pedig mozgok, nem tanórán ülök a padban. A rétegesen felvett két(-három) pulóver nekem kevés lenne.

A hőmérők elvételétől nem lesz melegebb, egyébként is pótolható, újra beszerezhető a megfelelő boltban. (Bár ha van, attól sem lesz melegebb, sajnos.)

15 fokban zuhanyozni, még „rétegesen öltözködve” sem egy leányálom, hanem vacogás.

Kíváncsi lennék, a tanárok milyen ruhában vannak? Igaz, ők mozoghatnak a tanteremben, nem kötelező ülniük, és munka után hazamehetnek a fűtött(ebb) lakásukba, nem a hideg kollégiumban kell folytatniuk a napot.

Úgy gondolom, a gimnazistákat öltözködésre már nem kell nevelni. Van annyi eszük, hogy ha fáznak, felöltöznek. (Ha nincs, legközelebb már lesz.) Amennyiben bokavillantós, szakadt farmerban, pólóban és télikabátban nem fáznak, akkor miért NEM ülhetnek így a tanteremben? Nem mindegy? A lényeg, hogy ne fázzanak meg, és tanuljanak.

person-gf76b2d195_1920.jpg

Mostanában az utcán egyetlen fiatalt sem láttam tornacipőben, a kollégiumi szobában pedig miért ne lehetnének abban? Feltéve, ha „normálisan” fűtik! Nem gondolom, hogy ott téli csizmában kell ülni, és ha a kollégiumból nem kell az utcára kimenni, hogy eljussanak a gimnáziumba, (ezt nem tudom, így van-e,) akkor minek bakancsot húzni?

Ha elvárják, hogy ne tornacipőben legyenek, akkor a télikabát miért tiltott? Csizmához az dukál, nem a rétegesen felvett pulóverek.

Udvariasságra, tiszteletre, … emberségre még lehet, hogy kell őket nevelni, vagy legalábbis ügyelni rá, nehogy elfelejtsék, de erre szerintem a legjobb megoldás a PÉLDAMUTATÁS! Jelen esetben viszont a „nevelők” részéről EMBERSÉGRŐL szerintem nem beszélhetünk. Erre nekik sem ártana nevelődni, vagy az elfelejtett tudást feleleveníteni.

Arra is kíváncsi lennék, minthogy katolikus gimnáziumról van szó, meggyónják-e a „gyermekfagyasztás” bűnét, és mi a penitencia a feloldozáshoz?

PJudit

Fotók forrása: Pixabay

U.i. Elgondolkodtató... 

cat-g4a7628a5c_1920.jpg

 

 

 

 

süti beállítások módosítása