Egy blogger szülinapja
2020. február 16. írta: Judit.P

Egy blogger szülinapja

Este születésnapi bulim lesz. Hazamenet vásároltam naracssárga rózsát, pici cserépben. Fizetéskor elmondták, ki kell majd ültetni a szabadba, addig is hűvös helyen tároljam, néha öntözzem. Nem tudom, szegény mit fog szólni a 10. emeleti panellakás melegéhez. Ahol a fűtőtesteket állítani nem lehet, saját döntés alapján, vagy fűtenek, vagy nem. Leginkább igen. Valamilyen színes virág azonban kell egy születésnapra, és ez tetszett a legjobban.

Hazaértem, kiállítottam a konyhaasztalra.

Hamarosan érkeztek a vendégek. Kedvenc családtagjaim, közöttük a sógornőm, aki a "Naplóhelyett" blog írója. Ők hozták a vacsorát, és az innivalót.

- Kezdjünk koccintással! – hangzott el a kérés, és már pukkant is a pezsgő, habzott a pohárba a hideg ital.

- Állj! Először fotózunk! – állítottuk meg az italokért nyúló kezeket a blogger társsal.

- Csak kettőt hagyjatok, a többit vigyétek el! – kértem a vendégeket.

- Nem jó ez a terítő, nem látszanak a poharak!

- Ki kellene cserélni másikra! – folyt a párbeszéd, sógornőm és köztem. Közben persze fotóztunk.

szuli5_300x200.jpg

- Vigyük a szobába, az üvegasztalon jobb lesz!

Nem lett jobb, azt is a konyhaihoz hasonló fehér terítő díszítette.

- Menj odébb, árnyékolsz!

- Inkább hagyjál békén, és tedd be a sütőbe melegedni a húst!

- Nem, elsők a képek! Sok ez a pezsgő, igyunk le belőle! Úgy jobb lesz! – ittunk. Nem lett jobb. Továbbra se látszott rendesen a pezsgős pohár. Mi nem adtuk fel!

A vendégek, amikor már elfáradt a kezük a várakozásban, letették a poharakat, és a konyhában álldogálva, kicsit szomjasan, de vidáman beszélgettek. Szerencsére, nem izgatta őket a két hobbifotós.

szuli4_300x195.jpg

- De jó! Tükröződött benne a virág! Láttad?

- Nem én! Hogy csináltad? Én is úgy szeretném!

- Honnan tudjam? Véletlen volt!

A pezsgők meglangyosodtak, a buborék már csak emlék volt bennük, mikorra eljött a koccintás ideje, de mindez senkit nem zavart.

A képek nem lettek jók, valóban le kellett volna cserélni a terítőt. Még kezdők vagyunk a bloggerkedésben. A fotózás nagy kihívás, de igyekszünk. Remélhetőleg előbb-utóbb belejövünk, jobbak, gyorsabbak leszünk. Ha nem, az sem baj. A családtagok kezdik megszokni, hogy első számunkra mindent megörökíteni. Tolerálják hobbinkat, türelmesek, nem morognak, kivárják, amíg elkészülünk.

Bekerült a sütőbe a piacon vett grill csirke, megterült az asztal, kiadagoltuk a tarkabarka, vidám káposzta-répa-paprika-uborka salátát, közben forró lett a hús is. Jó étvággyal megettünk mindent. A desszert narancsos csokoládétorta volt, a kedvencem. Cukrászdából, nem saját sütés.

A finom vacsora után, mivel szeretünk táncolni, „táncház” következett. Megtanultunk egy közös koreográfiát Elvis Presley egyik dalára. Olyannyira egyszerre léptünk a végére, hogy bevállalhatnánk vele egy flashmobot.

A születésnapi ünneplés nagyon jól sikerült.

szuli2_219x300.jpg

Induláskor sógornőm ránézett a konyhai csatatérre, majd kaján mosollyal feltette a kérdést:

- Csinálunk „utána” fotót?

Mire megszólalhattam volna, a toleráns családtagok kórusban feleltek helyettem:

-  NNEEEMMM!!!!

PJudit

Képek forrása: saját

süti beállítások módosítása