Tett, mert, nyert és még nyerhet! - Te szavazz!!
2019. december 28. írta: Judit.P

Tett, mert, nyert és még nyerhet! - Te szavazz!!

Gabi ült az ágy mellett, és játszott a kezében tartott flakonnal. – Milyen jó formája van! Kár lenne kidobni! – elmélkedett, miközben néha-néha rápillantott a békésen alvó Mamára. – Elárasztja a lakást a rengeteg tápszeres flakon!  Mi a csudát kezdhetnék velük?

DSC05689_DxO_kicsi_300x200.jpg

Palántának túl keskeny, és túl magas. Lehetne fűszertartó, tarka ábrával, felirattal. Úgyis rengeteg fűszerem van. Vagy a gyöngyöket tarthatnám benne, esetleg csavart? Á, csavarom nem sok van. Gémkapocs? Minden családtag kap gémkapocs tartót karácsonyra!

flakon_300x182.jpg

Hirtelen megérezte a figyelő tekintetet.

- Mamika, felébredt? Hogy van?

- Jól.

- Tetszik inni egy kis banánost? – mutatta fel a kezében tartott tápszert.

- Nem!

- Csak egy kicsit, hiszen szereti! Hozom a szívószálat!

Némi rábeszélés után, Mama fél üveggel megivott. Este kimostuk a palackot, másnap pedig több társával együtt felkerült a padlásra, a nagy dobozba, ahol már több havi tápszer burkolat is aludt. – Egy egész hadsereg! – és beugrott az ötlet! – Hóember sereget készítek! Jó lesz adventi naptárnak, karácsonyfa, vagy szobadísznek!

Következett a megvalósítás.

DSC05678_DxO_kicsi_300x200.jpg

Gabi meglátta a facebookon, hogy a MVM Paksi Atomerőmű Zrt újrahasznosítási pályázatot hirdet, "Csináld magad" alkotóknak. – Benevezek! – közölte a családdal. Telt-múlt az idő, készültek a hóemberek, feledésbe merült a pályázat, vagy csak nem volt elég magabiztosság hozzá?

Nézegettem a facebookon feljövő bejegyzéseket, hirdetéseket, és megláttam, még 8 órán keresztül lehet pályázni! Felkaptam a telefont, felhívtam az öcséméket.

- Szia, beküldtétek a pályázatra a hóembereket?

- Nem, miért?

- Még 8 órátok van rá! Küldjétek be, olyan jók!

Egy hét múlva jött a boldog üzenet: „Könyvcsomagot nyertem!”.

Békés, Boldog, Sikeres Új Esztendőt kívánok Mindenkinek!

PJudit

süti beállítások módosítása