Újabb bezárások ... Mi lesz a "Manci nénikkel"?
2022. október 10. írta: Judit.P

Újabb bezárások ... Mi lesz a "Manci nénikkel"?

- Képzeld, mi történt! - nagynéném mindig harsány, magabiztos hangja alig hallhatóan szól a telefonból.

- Mi a baj, Manci néni?

- Bezár a városi fürdő! Most olvasom az interneten, hogy a Júlia Fürdő az energiaárak drasztikus emelkedése miatt átmenetileg, határozatlan ideig zárva tart. Fene vigye el! Öt éve már rendszeresen odajárunk úszni a barátnőimmel! – sírás közeli a hangja.

indoor-swimming-pool-g3ef097c06_1920.jpg

- Tudod, fáj a lábam, az ízületeim. Sétálni csak nehezen tudok. A reuma doki javasolta az úszást, és valóban, a rendszeres mozgás jót tett a térdeimnek. Most mi lesz velem? - halk szipogás hallatszik a kagylóból.

- A fürdő itt van pár percre a lakásomtól, nem is került túl sokba. A városi lakosoknak olcsóbb volt, és ráadásul még nyugdíjas is vagyok! A szomszédasszonnyal elsétáltunk, úsztunk egy órácskát, majd kicsit beültünk a gyógyvízbe is. Na nem a legmelegebbe, azt azért a vérnyomásom miatt nem merném bevállalni, hanem a másik, kevésbé meleg medencébe. Volt, hogy a reuma orvos kezeléseket is felírt, például masszírozást, azt nagyon szerettem!

Összeismerkedtünk a hasonló korúakkal, egész klassz csapattá alakultunk az évek folyamán. Jókat beszélgettünk, nevetgéltünk. Teljesen feldobta a napomat!

Mi lesz most velünk, vén csontokkal? Mit fogok sportolni ezután? Az én koromban?

- De Manci néni, még csak 75 éves vagy! Hála Istennek, viszonylag egészséges is! Kitalálunk valami mozgást neked!

- Mit? Zumbát? Nem megyek fiatalok közé, hogy kinevessenek! Inkább ezentúl itthon ülök, nem mozgok, aztán majdcsak meghalok. Minek éljek én már? Elvették a kedvenc szórakozásomat! – némi csend, ismét egy kis szipogás, majd hirtelen a régi, harcias hang csattan, győztem elkapni fülemtől a kagylót.

- Mégsem! Meggondoltam magam! Csak azért is keresünk valami sportlehetőséget! Mozogni fogok, hogy egészséges legyek, minél tovább éljek, és minél tovább kelljen nyugdíjat fizetniük nekem!

 

Szülővárásomban, Nyíregyházán található a Júlia Fürdő. Az 1970-es években épült, fedett úszómedencével, fedett és szabadtéri gyógymedencékkel, gyerekmedencével, szaunával. A termálvíz ízületi, reumatikus, mozgásszervi, bőr és nőgyógyászati betegségek kezelésére, valamint sebészeti beavatkozások után rehabilitációra egyaránt alkalmas.

Tudom, ez csak egyike a már bezárt fürdőknek, de mi lesz .....?

PJudit

Fotó: Pixabay

süti beállítások módosítása